Σήμερα θα σου δείξω μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή που θα σε ενθουσιάσει: τραγανές πατατομπουκιές με ελάχιστα υλικά και απλή διαδικασία. Αυτές οι νόστιμες μπουκιές είναι το τέλειο μεζεδάκι, ιδανικό για μια καλοκαιρινή μάζωξη στη βεράντα με φίλους και οικογένεια. Το καλύτερο μέρος της συνταγής είναι η ευελιξία της στο ψήσιμο. Μπορείς να τις τηγανίσεις για έναν κλασικό, τραγανό αποτέλεσμα, να τις ψήσεις στη φριτέζα αέρος για μια πιο υγιεινή επιλογή ή να τις βάλεις στο φούρνο για να εξοικονομήσεις χρόνο και προσπάθεια. Ετοιμάσου να ανακαλύψεις πώς μπορείς να δημιουργήσεις αυτό το γευστικό θαύμα σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστα υλικά, που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου και θα γίνει το νέο αγαπημένο σου σνακ!
ΥΛΙΚΑ
300γρ πατάτες
50γρ αλεύρι
40γρ παρμεζάνα τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
Ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν, τις σουρώνουμε και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι, πολτοποιούμε τις πατάτες μέχρι να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια.Τηγανίζουμε τα μπαλάκια σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.Εναλλακτικά, μπορούμε να τα ψήσουμε σε φριτέζα αέρος ή στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα. Τοποθετούμε τις πατατομπουκίτσες σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Αν ψήσεις στο φούρνο ή στην φριτέζα αέρος θα αλείψεις με ελαιόλαδο και θα ψήσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα .Σερβίρουμε με σαλάτα και συνοδεύουμε με ουζάκι. Κάνε διπλή δόση δεν θα μείνει ψίχουλο .