ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα εντυπωσιακό πιάτο που έχει φανατικό κοινό και ενθουσιάζει τους πάντες με την πλούσια γεύση της. Ενθουσιάζει πάντα και μένα, και την τρώω από την κατσαρόλα πριν την βάλω στο πιατο ,δεν μπορω να περιμένω σου λέω! Ιδανική επιλογή για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και όχι μόνο, αυτή η νηστίσιμη συνταγή συνοδεύεται ιδανικά με ουζάκι και καλή παρέα . Η ανάλαφρη και άερινη γεύση της, χωρίς να πνίγεται στη σάλτσα, την κάνει μοναδική. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ότι μέγεθος γαρίδες θέλεις φρέσκιες ή κατεψυγμένες .

ΥΛΙΚΑ

500γρ γαρίδες καταψυγμένες ή φρέσκιες

3 πιπεριές πολύχρωμες

1 μεγάλο κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

50ml ελαιόλαδο

40ml ούζο

1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας

1/2 κύβο λαχανικών

1 φύλλο δάφνη

πιπέρι

αλάτι

μαιντανό

500γρ ζυμαρικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις γαρίδες . Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο , σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις πιπεριές , αλάτι, πιπέρι, τον μισό κύβο λαχανικών,το φύλλο δάφνης και ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά ίσα να μαραθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε καλα για άλλα 10 λεπτά!Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον ντοματοπολτό και τον τρίβουμε στην βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για ένα λεπτό προσθέτουμε πολύ λίγο νερό κ αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να χυλώσει η σάλτσα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα, προσθέτουμε και μια κουτάλα νερό από αυτό που τα βράσαμε, τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 3 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις, σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό. Καλή επιτυχία!