Αυτό το κρεμώδες σοκολατένιο cheesecake ήρθε για να ανάψει φωτιές. Είναι απίθανο να αντισταθεί κανείς σε αυτή την ακραία απόλαυση!Από την πρώτη μπουκιά θα σε μαγέψει αφού έχει εκρηκτική σοκολατένια γεύση . Είναι ένα γλυκό που μεταφέρει τη γευστική ευφορία σε νέα ύψη και αφήνει την ανυπομονησία για το επόμενο κομμάτι. Θα το φτιάξεις πανεύκολα και το μόνο που θα χρειαστείς έιναι ένα κουτάλι και καθόλου παρέα…διότι σιγά μην το μοιραστείς!
10 κομμάτια
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
380γρ cookies μπισκότα με σοκολάτα
150γρ βούτυρο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
380γρ κρέμα γάλακτος
300γρ πραλίνα φουντουκιού
300γρ τυρί κρέμα
2 κουτ σούπας κακάο
ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
200γρ κουβερτούρα
120γρ κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
φράουλες
τριμμένο μπισκότο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματίζουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη τα μπισκότα, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και το ρίχνουμε μέσα στα τριμμένα μπισκότα να γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε ένα τσέρκι ή ένα ταψί 22 εκατ και αφήνουμε να κρυώσει.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε μέχρι να σχηματίσει κορυφές. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την πραλίνα φουντουκιού ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το κακάο κοσκινισμένο. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου που φτιάξαμε και καλύπτουμε να πάει παντού. (Κρατάμε λίγη κρέμα για να γαρνίρουμε από πάνω αν θέλουμε). Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπεν μαρί την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και την λιώνουμε . Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την προσθέτουμε πάνω από την κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες και γαρνίρουμε με την κρέμα που αφήσαμε στην άκρη . Σερβίρουμε με φράουλες και τριμμένο μπισκότο. Καλή επιτυχία.