Όταν οι παραδοσιακές συνταγές συναντούν την αυθεντικότητα και την ποιότητα το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Σήμερα, σε προσκαλώ να ταξιδέψεις στην καρδιά του ελληνικού καλοκαιριού με μια κλασική και αγαπημένη συνταγή: γεμιστά με φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ. Η προσθήκη των φρέσκων μυρωδικών μαζί με τη φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ, δημιουργεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό γεύσεων που θα σε ενθουσιάσει. Με αυτή τη συνταγή, θα νιώσεις την παράδοση και την αυθεντικότητα να ζωντανεύουν στην κουζίνα σου και το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο γεμάτο αρώματα και γεύσεις που θα φέρει το καλοκαίρι στο πιάτο σου! Ακολούθησε βήμα-βήμα τη συνταγή και δημιούργησε αυτό το υπέροχο πιάτο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!
ΥΛΙΚΑ
5 Ντομάτες
5 πιπεριές
2 Κρεμμύδια
2 καρότα
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
1 σκελίδα ψιλοκομμένο Σκόρδο
300ml ζωμό λαχανικών
2 κουτ σούπας Φρυγανιά Τριμμένη
350γρ Ρύζι Καρολίνα
300γρ Τυρί φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ
Πιπέρι
Αλάτι
Άνηθο
ΜαϊντανόΔυόσμο
1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο3 πατάτες κομμένες
Για ψήσιμο
100ml νερό
50ml ελαιολαδο
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουτ σούπας πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα λαχανικά και αδειάζουμε την ψύχα από τις ντομάτες με ένα κουτάλι. Τις γυρνάμε ανάποδα να φύγουν τα υγρά τους και συνεχίζουμε με τις πιπεριές, κόβουμε το καπάκι τους και βγάζουμε τα σπόρια .
Κρατάμε την ψίχα από τις ντομάτες στην άκρη. Αλέθουμε στο μπλέντερ την ψίχα ντομάτας και τα καρότα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τον καίμε στην βάση της κατσαρόλας . Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικων αφήνουμε για 10 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις.
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε άνηθο , μαιντανο , δυόσμο και την τριμμένη φρυγανιά . Ανακατεύουμε και τρίβουμε την ποπ φέτα ΔΩΔΩΝΗ μέσα στο μείγμα . Γεμίζουμε τα λαχανικά όχι μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν.
Για το ψήσιμο
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο , το νερό , αλάτι , πιπέρι και τον πελτέ ντομάτας ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε στο ταψί ενδιάμεσα από τα λαχανικά πατάτες και Περιχύνουμε με το μείγμα . Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά 180 βαθμούς για 30 λεπτά ,ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 40 λεπτά περίπου μέχρι να μελώσουν . Καλή επιτυχία.