Φαντάσου μια πίτα γεμάτη φέτα, ντομάτα, ελιές και πολλά φρέσκα λαχανικά. Είναι η απόλυτη πίτα του καλοκαιριού, γεμάτη γεύσεις και αρώματα που θα σε ταξιδέψει, και το καλύτερο; Είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της. Τα λόγια είναι περιττά η εικόνα μιλάει απο μόνη της . Ίσως η καλύτερη πίτα που έχω φτιάξει ως τώρα .
12 μερίδες
ΥΛΙΚΑ
320γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
200ml ελαιόλαδο
220γρ γιαούρτι πλήρες
120γρ φέτα
100γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κρεμμύδι φρέσκο
150γρ κολοκύθι τριμμένο
100γρ πιπεριά φλωρίνης
80γρ ντομάτα
10-12 ελιές
Σουσάμι μαύρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε το κολοκύθι, του ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε για 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά του. Το στύβουμε με τα χέρια για να φύγουν τα περιττά υγρά. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε καρέ.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη φέτα, το κεφαλοτύρι και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την ντομάτα, το φρέσκο κρεμμύδι, την πιπεριά Φλωρίνης, το κολοκύθι, τις ελιές, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μαύρο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθεί καλά το μείγμα.