Γαλατόπιτα |Νηστίσιμη| Χωρίς ζάχαρη

Γαλατόπιτα |Νηστίσιμη| Χωρίς ζάχαρη

Η γαλατόπιτα είναι από τις πιο θρεπτικές Ελληνικές πίτες, τη συναντάμε σε όλη την Ελλάδα. Άλλοτε με φύλλα, άλλοτε χωρίς όπως και να είναι, πάντα είναι νόστιμη και πάντα μας πηγαίνει πίσω στην γιαγιά μας. Σήμερα θα δεις μια νηστίσιμη , εύκολη και πεντανόστιμη γαλατόπιτα που σίγουρα δεν θα φας μόνο ένα κομμάτι!!!!#enjoy_the_moment

Χρόνος μαγειρέματος 40 λεπτά

8 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

1 λίτρο Γάλα αμυγδάλου
80γρ (1 προς 1) Στέβια
120γρ Σιμιγδάλι ψιλό
1 Βανίλια
1/2 κουτ γλυκού Κανέλα
για πασπάλισμα φύλλων Ελαιόλαδο

6 φύλλα κρούστας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το γάλα αμυγδάλου σε μια κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε την στέβια και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σιμιγδάλι, βράζουμε την κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

Λαδώνουμε ένα ταψί 26εκατ με ελαιόλαδο και απλώνουμε 3 φύλλα για βάση ενδιαμέσα τα πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί και κλείνουμε την γαλατόπιτα με άλλα 3 φύλλα , πασπαλίζοντας ξανά με ελαιόλαδο ενδιάμεσα. Χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Καλή επιτυχία!