Κουλουράκια πορτοκάλι με μέλι και μπόλικα μπαχαρικά , χριστουγεννιάτικα και ιδανικά για βουτιές μέσα στο γάλα! Εύκολα , χωρίς μίξερ και πεντανόστιμα. Νομίζω θα γίνουν τα αγαπημένα σου.#enjoy_the_moment
Χρόνος μαγειρέματος 30′ λεπτά
25 κουλουράκια
ΥΛΙΚΑ
500γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120ml Χυμό Πορτοκαλιού
150ml Ηλιέλαιο
3 κουτ σούπας Μέλι
1/4 κουτ γλυκού Γαρίφαλο (Σκόνη)
1κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)
1/2 κουτ γλυκού Τζίντζερ
1 κουτ γλυκού Μαγειρική Σόδα
1 κουτ γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο με το μέλι και όλα τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει το μέλι . Στην συνέχεια λιώνουμε την σόδα μέσα στο χυμό μέχρι να αφρίσει κ το προσθέτουμε μέσα στο μείγμα . Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεκιν και ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια λαδερή ζύμη που δεν θα κολλλαει στα χέρια .







Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15′ λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα . Θα είναι μαλακά μόλις βγουν από το φούρνο μετά θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν !





You must be logged in to post a comment.