ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙ

Μπισκότα λεμόνι για σήμερα με ισχυρή γεύση και χαρακτήρα , τολμώ να πω πως ίσως είναι τα πιο νόστιμα μπισκότα που έχω φτιάξει. Αυτή η συνταγή είναι εξαιρετικά εύκολη, απαιτεί ελάχιστα υλικά, και τα περισσότερα πιθανότατα τα έχεις ήδη στο ντουλάπι σου. Η γεύση τους είναι μοναδική το λεμόνι δίνει δροσιά και νοστιμιά που σίγουρα θα αρέσει σε όλους! Πρόσθεσε αν θέλεις περισσότερο ξύσμα λεμονιού για να τα κάνεις πιο έντονα! Είναι απολύτως εθιστικά και θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά χωρίς κανένα δισταγμό.

25 μπισκότα

ΥΛΙΚΑ

120γρ βούτυρο σε κύβους

500γρ αλεύρι

250γρ ζάχαρη

2 αυγά

1 βανίλια

2 κουτ σούπας χυμό λεμόνι

1 κουτ σούπας ξύσμα λεμόνι

1 1/2 κουτ γλ μπέκιν πάουντερ

1/2 κουτ σόδα

1/2 κουτ αλάτι

1 σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προεραιτικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και μια σταγόνα χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο (προεραιτικά) ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν.

Πλάθουμε μπαλίτσες και πατάμε με το χέρι να πάρει σχήμα μπισκότου. Με ένα πιρούνι πατάμε ελαφρά το κάθε μπισκότο ώστε δώσουμε σχήμα.

Ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!