ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ

Το μυδοπίλαφο είναι ένας αγαπημένος μεζές με εξαίσια γεύση, είναι εύκολο και γρήγορο.  Οικονομικό και χορταστικό. Μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι μεσημέρι ή βράδυ. Φιλικό ή οικογενειακό. Επίσημο ή χαλαρό στη βεράντα.  Το ήξερες ότι τα μύδια περιέχουν στη σύνθεση τους πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα οποία διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας του οργανισμού. Το ποσοστό πρωτεϊνών και σιδήρου που περιέχουν είναι περίπου ανάλογο με αυτό που υπάρχει στο κόκκινο κρέας. Συνεπώς, τα νόστιμα οστρακοειδή συνιστούν εξαιρετική, εναλλακτική πηγή των δύο πολύτιμων θρεπτικών συστατικών.  Τα θαλασσινά (κυρίως τα οστρακοειδή) είναι πλούσια σε πρωτείνες και χαμηλά σε λιπαρά.

Το μυδοπίλαφο λοιπόν, είναι ένα φαγάκι θρεπτικό για τον οργανισμό ,ότι πρέπει για κρασάκι και καλή παρέα.

ΥΛΙΚΑ

300γρ ψίχα Μύδια

200γρ με κέλυφος ( ανοιχτά)

Μύδια 500ml Ζωμό λαχανικών

1 ψιλοκομμένο Κρεμμύδι

1 ψιλοκομμένη Πιπεριά κόκκινη

3 σκελίδες ψιλοκομμένο Σκόρδο

200γρ νυχάκι Ρύζι

1 σφηνάκι Ούζο

Φρέσκο πιπέρι

Αλάτι

Ελαιόλαδο

1 ματσάκι Άνηθο

Για σερβίρισμα

Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε πρώτα τα μύδια.Τα τρίβουμε εξωτερικά με βούρτσα να καθαρίσει το κέλυφος. Αφαιρούμε το μουστάκι τραβώντας το. Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα σκόρδα με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μύδια με το κέλυφος, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να αχνιστούν και ρίχνουμε και τα μύδια με την ψίχα για άλλα 3 λεπτά. Κουνάμε μια δυο φορές δυνατά το τηγάνι και σβήνουμε με το ούζο αφήνοντας το να εξατμιστεί. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι άνηθο και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις. Βγάζουμε από το τηγάνι τα μύδια και τα κρατάμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο τήγανι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά να γυαλίσει. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά με καπάκι για 8-10 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι και τα μύδια και ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και σερβίρουμε αμέσως με χυμό λεμονιού. Καλή επιτυχία.