ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

7 Δεκεμβρίου, 2022

ΓΛΥΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

0 Comments

Η γλυκιά κολοκυθόπιτα είναι η φίρμα του φθινοπώρου πρόκειται για μια πολύ νόστιμη παραδοσιακή πίτα με γλυκιά κολοκύθα , σταφίδες , κανελογαρίφαλο και μπόλικα καρύδια ! Σήμερα είπα να στο κάνω πολύ εύκολο οπότε χρησιμοποίησα έτοιμο φύλλο ,εννοείται μπορείς να φτιάξεις και το δικό σου φύλλο, μέσα στο elenacooks.gr θα βρεις πολλές συνταγές για φύλλο. Ότι και να επιλέξεις το αποτέλεσμα θα είναι πεντανόστιμο και στις δυο περιπτώσεις! Η μυρωδιά δε την ώρα που ψήνεται θα σε κάνει να την λαχταράς ακόμα πιο πολύ…πασπάλισε την με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα. Με την πρώτη πιρουνιά θα ακουστεί ένα κρατσ και θα γεμίσει ο ουρανίσκος σου με όλα τα αρωματα του φθινοπώρου. Συνδυάζεται άψογα με καλή παρέα και ελληνικό καφε!

8 μερίδες

ΥΛΙΚΑ

1 φύλλο κρούστας (450γρ)

Για την γέμιση

650γρ κολοκύθα τριμμένη

150γρ ζάχαρη καστανή

80γρ καρύδια χοντροτριμμένα

80γρ σταφίδες

60γρ σιμιγδάλι ψιλό

2 κουτ γλυκού κανέλα

1/3 κουτ γλυκού γαρίφαλο

Για πασπάλισμα φύλλων

ελαιόλαδο

Για σερβίρισμα

Ζάχαρη άχνη

κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σεν ένα σουρωτήρι βάζουμε την τριμμένη κολοκύθα . Πασπαλίζουμε με αλάτι και την αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά να βγάλει τα υγρά της. Στη συνέχεια βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ παρέα με την τριμμένη κολοκύθα. Ανακατεύουμε να ενωθούν οι γεύσεις και αφήνουμε στην άκρη. Απλώνουμε τα φύλλα στο πάγκο εργασίας , βάζουμε στην κορυφή γέμιση λαδώνουμε και τυλίγουμε το ρολό σε σαλιγκαρι, τοποθετούμε στο κέντρο του ταψιού 22 εκατ .Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα , προσπαθώντας να καλύψουμε τα κενά. Τυλίγουμε απο εκεί που τελίωσε το προηγούμενο ρολό. Λαδώνουμε την πίτα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-50 λεπτά. Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα !

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:



RSS
Follow by Email