Μπρουσκέτες με Κερκυραικό νούμπουλο , μους φέτας και καραμελωμένα ντοματίνια και άσε τον εαυτό σου να παρασυρθεί σε αυτή την ποίηση !
Φρυγανισμένο ψωμί λοιπόν, που από πάνω έχει μια συγκλονιστική μους φέτας , τσαχπίνικα ντοματίνια που καραμελώνούν στο φούρνο και το διαμάντι μας το Κερκυραικό νούμπουλο !
Με την πρώτη μπουκιά σκάνε στον ουρανίσκο σου όλες αυτές οι γεύσεις και ενεργοποιούν όλους , τους γευστικούς σου κάλυκες. Αν το συνδυάσεις δε και με ένα ποτηρί κρασί θα πάρουν φωτιά όλες οι αισθήσεις σου! Γεύσεις και υλικά που γεννήθηκαν μέσα στην απλότητα αλλά σίγουρα θα μείνουν για πάντα στην μνήμη σου !
Το νούμπουλο είναι παραδοσιακό αλλαντικό της Κέρκυρας και είναι συνδεμένο με πολλές αναμνήσεις από όλους τους Κερκυραίους, διότι αποτελεί ένα εξαιρετικό ντελικάτο μεζε που όλοι μας απολαμβάνουμε, πάντα συνδυασμένο με κρασί σε γιορτές , χαρές αλλά και στην καθημερινότητα μας !
Η οικογένεια Λαβράνου είναι από τους μεγαλύτερους παραγωγούς στο νησί, φτιάχνει την δική της μυστική συνταγή άριστης ποιότητας και εκείνο που πάντα με ενθουσίαζε είναι ότι μπορείς να το αγοράσεις κομμένο σε λεπτές φέτες. Χοιρινό ή βόειο κρέας λοιπόν , μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης καπνισμένο με αρωματικά κλαριά του Νησιού όπως φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη κ.α. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (τώρα καταλαβαίνεις γιατι με ενθουσιάζει που υπάρχει έτοιμο κομμένο) και είναι ιδανικό για σαλάτες, μακαρονάδες αλλά και ποικιλίες αλλαντικών. Αν δεν το έχεις δοκιμάσει πρέπει να το κάνεις χθες!
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ
250γρ φέτα
200γρ γιαούρτι
50ml ελαιόλαδο
πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
200γρ ντοματίνια
1 κουτ σούπας ζάχαρη
ελαιόλαδο
θυμάρι
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
1 μπακέτα (ψωμί)
ελαιόλαδο
Νούμπουλο βόειο ή χοιρινό (comeco)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΦΕΤΑΣ
Τοποθετούμε στον ηλεκτρικό τρίφτη την φέτα , το γιαούρτι , το ελαιόλαδο και το πιπέρι.Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να διαλυθεί η φέτα.
ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ
Πλένουμε τα ντοματίνια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί , ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την ζάχαρη , το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Αφού καραμελώσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και αν θέλουμε αφαιρούμε την φλούδα τους.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Κόβουμε την μπακέτα σε λεπτές φέτες , με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5′ λεπτά.
Στη συνέχεια αφού ψηθούν οι φέτες της μπακέτας ,αλείφουμε με ένα κουτάλι την μους φέτας , βάζουμε ένα καραμελωμένο ντοματίνι από πάνω και μια φέτα Κερκυραικό νούμπουλο . Ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι και απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία.













You must be logged in to post a comment.