ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ (ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΠΕΡΕΚ)

29 Αυγούστου, 2023

ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ (ΜΕ ΦΥΛΛΑ ΠΕΡΕΚ)

Πίτα με φύλλα περέκ για σήμερα και σίγουρα θα γίνει το μαξιλαράκι στην κούραση σου. Αυτή η πίτα ήρθε για να σε ξεκουράσει και φυσικά δεν ανακάλυψα την Αμερική, αυτά τα φύλλα υπάρχουν χρόνια πριν γεννηθώ. Έχουν Ποντιακή καταγωγή και φτιάχνονται με δυο απλά υλικά αλεύρι και νερό. (Σε παλαιότερη συνταγή τα έχουμε φτιάξει και μαζί..)

Ύπάρχουν έτοιμα στο εμπόριο και δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα , απλά τα βρέχεις και φτιάχνεις τις πιο τέλειες πίτες της ζωής σου. Είναι ιδανικά για σένα που δεν ανοίγεις φύλλο… οι φίλοι μας οι Πόντιοι σε βγάζουν απο τον κόπο !!!

Η σημερινή πίτα θα μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά σου , είναι ακραία γευστική και νομίζω τα υλικά που επέλεξα την απογειώνουν. Πατάτες που είναι κομμένες σε λεπτές ροδέλες, ψήνονται και γίνονται κρατσανιστες και από κάτω έχουν μια γέμιση με τυρί φέτα και όλα αυτά είναι τυλιγμένα μέσα σε κρατσανιστά φύλλα . Το φρέσκο δεντρολίβανο προσθέτει μια νότα δροσιάς σε αυτή την πίτα και την κάνει απίστευτα νόστιμη !

Δεν περιγράφω άλλο , βγές να αγοράσεις φύλλα περεκ , είναι πάμθηνα και αφού τα βρήκα εγώ στην Κέρκυρα σίγουρα θα τα βρεις και εσύ….

ΥΛΙΚΑ

2 φυλλά περέκ

3 πατάτες

200γρ τυρί φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Φρέσκο δεντρολίβανο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το πρώτο φύλλο σε τέσσερα μέρη τα βουτάμε μέσα σε νερό και καλύπτουμε τον πάτο ενός ταψιού 30εκατ αφού πριν έχουμε λαδώσει ελαφρά. Στη συνέχεια αλείφουμε με ελαιόλαδο προσθέτουμε την φέτα και το πιπέρι. Κάνουμε άλλη μια στρώση με το δεύτερο κομμένο φύλλο βουτηγμένο μέσα στο νερό και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε με το μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι σε λεπτές ροδέλες και τις βάζουμε πάνω από το φύλλο ωστε να το καλύψουμε , απλώνουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε δεντρολίβανο, αλάτι , πιπέρι . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′ λεπτά μεχρι να παρει χρώμα και να ψηθούν οι πατάτες. Καλή επιτυχία.

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:


RSS
Follow by Email