ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

12 Σεπτεμβρίου, 2023

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ

Είναι τα καλύτερα σπανακοτυροπιτάκια όλου του κόσμου…. και ξέρεις που πάντα σου λέω την αλήθεια , έχουν λεπτό φύλλο και από μέσα ξεχύνεται το λαχταριστό σπανάκι με την φέτα , το φρέσκο κρεμμύδι και ο μοσχομυριστός άνηθος….

Είναι εύκολα με υλικά που σίγουρα υπάρχουν στην κουζίνα σου και διαδικασία του δεκάλεπτου γιατί δεν θέλω να φας τα νιάτα σου στην κουζίνα ...Είναι ιδανικά για το σχολείο , το γραφείο την βόλτα διότι εύκολα θα τα κρύψεις μέσα στην τσάντα σου.

Κανείς δεν θα μπορέσει να φάει μόνο ένα !

25-28 πιτάκια

ΥΛΙΚΑ

300γρ γιαούρτι 5%

300γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

300γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

200γρ τυρί φέτα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 αυγό

Άνηθο

πιπέρι

αλάτι

σουσάμι μαύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να φτιάξουμε την γέμιση.


Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το σπανάκι. Το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τo κρεμμύδι για 2-3′. Προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον άνηθο. Στην συνέχεια προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το αυγό μέσα στην γέμιση. Βάζουμε τη γέμιση σε σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίσει καλά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μέρη, ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε με ένα πλάστη. Στη συνέχεια κόβουμε με ολοστρόγγυλο κουπατ ή (με ένα ποτήρι) ,βάζουμε ένα κουτάλι από την γέμιση και το κλείνουμε παταμε με ένα πιρούνι ή και με τα χέρια. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλη την ζύμη.

Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, τοποθετούμε τα τυροπιτάκια ,τα αλείφουμε με ένα πινέλο ελαιόλαδο και ρίχνουμε σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε από τον φούρνο και είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε ζεστά ή κρύα. Καλή επιτυχία .

Print Friendly, PDF & Email
Please follow and like us:


RSS
Follow by Email