Σήμερα σε καλωσορίζω σε ένα κόσμο απολαύσης όπου η τυρόπιτα συναντά τη μοναδική ποιότητα της φέτας ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ και το απολαυστικό βελούδινο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ, το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται μοναδικό . Η συνταγή είναι μια συναρπαστική συνένωση γεύσεων και αρωμάτων που θα σε ταξιδέψει στις γεύσεις της Ελληνικής κουζίνας.Είναι η τυρόπιτα που θα κερδίζει τις καρδιές με την απλότητα της και την εκρηκτική της γεύση. Είναι η ιδανική επιλογή για τις ημέρες που ο χρόνος πιέζει, αφού ετοιμάζεται γρήγορα και με ελάχιστα υλικά.
Το φύλλο γεμίζει με φέτα και γιαούρτι , τσαλακώνεται γίνεται ακορντεόν. Ψήνεται μέχρι να κάνει ένα χρυσό χρώμα και στην σύνέχεια λούζεται με ένα μείγμα αυγών, γάλατος και τυριού , επιστέφει στο φούρνο και αφού ολοκληρωθεί το ψήσιμο θα καταλάβεις ότι είναι η τυρόπιτα που θα σου λύσει τα χέρια. Η απλότητα στην παρασκευή της συναντά την εξαιρετική γεύση της , δημιουργώντας ένα σνακ που θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή σε κάθε περίσταση.
ΥΛΙΚΑ
8 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο για άλειμμα φύλλων
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
500γρ φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ
280γρ ΔΩΔΩΝΗ γιαούρτι στραγγιστό 8% ή 2%
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
200ml ΔΩΔΩΝΗ φρέσκο γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
100γρ φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Τρίβουμε την φέτα ΠΟΠ ΔΩΔΩΝΗ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ΔΩΔΩΝΗ γιαούρτι στραγγιστό, το αλάτι , το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βάζουμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στο φύλλο μικρή ποσότητα απο την γέμιση του τυριού ακανόνιστα να πάει παντού, τσαλακώνουμε το φύλλο σε σχέδιο ακροντεόν. Μεταφέρουμε το διπλωμένο φύλλο σε ένα καλά λαδωμένο ταψί 24×24εκατ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα μέχρι να γεμίσει το ταψί. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15-20′ λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα .
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά , προσθέτουμε το ΔΩΔΩΝΗ φρέσκο γάλα πλήρες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένα.
Βγάζουμε από το φούρνο την τυρόπιτα και την περιχύνουμε ομοιόμορφα με το μείγμα γάλα-αυγά . Πασπαλίζουμε με φέτα και την ξανα βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Καλή επιτυχία .